Chleb Bananowy z Płatkami Owsianymi

dnia
puree z 3 dojrzałych bananów
2 jajka
1 szklanka otrębów pszennych (jeśli ich nie lubicie możcie jak ja wymienić na płatki owsiane)
0,5 szklanki płatków owsianych
150g szklanki mąki
150g szklanki mąki pszennej razowej
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szklanki miodu
0,5 szklanki jogurtu
0,5 szklanki mleka
50ml oleju
szczypta soli
garść rodzynek
garść posiekanych orzechów

Wymieszać suche składniki w dużej misce. Dodaj rodzynki, orzechy i dobrze wymieszać.
W osobjen misce zmieszać mokre składniki, miksować przez co najmniej minutę. Wlać mokre składniki do suchych i dobrze wymieszać (na wolnych obrotach miksera lub łyżką).
Wlać ciasto w wysmarowaną masłem i posypanąmąką prostokątną blachę i piec przez 45/50 minut w 190 ° C.

Pozostawić chleb do ostygnięcia (wiem, ciężko się bedzie oprzeć…;) )

Smacznego!

0405

Dodaj komentarz